viernes, 11 de abril de 2008

Cuina 2: Advocat Cupido, base de xocolata i pudding d'avellanes.

Benvinguts a una nova entrega de cuina. A la ràdio, bé per falta de temps, o per dinamitzar la secció, he dit els ingredients molt ràpid, i possiblement, no hagueu agafat res de la recepta de l'advocat Cupido. No passeu pena, que jo sempre en acabar el programa penjaré totes les receptes en aquesta pàgina que s'han currat aquí els mestres.

Comencem:

ADVOCAT CUPIDO

Per fer aquesta espècie d'amanida, només necessitau un advocat per persona, més o menys (per dur una mica de compte) 5 gambes cuites i pelades (aquestes tan mones d'1 € la bossa del Carrefour), més o menys la mateixa quantitat de salmó que de gambes, la carn de 2 musclos per persona, la part del cor d'una lletuga (aquestes petitetes que venen 6 unitats per 2 € al Carrefour, també) i per últim, salsa rosa.

A un dels programes, duré tota una secció de fer salses. Fins aleshores, la compreu ja feta. Anem per feina!

El procediment és senzill. Es buiden els advocats i es piquen tots els ingredients ben finets. Es posen a un bol i es barregen amb la salsa rosa. No poseu massa salsa rosa, o us empalagarà. Una vegada fet això, doncs tornau emplenar les closques dels advocats amb la mescla que teniu feta, i ho presenteu damunt talls de tomàtiga, o damunt fulles d'amanida, el que volgueu.

Advertiment: Com tothom que tengui un poc de sesera, un pot pensar: "Ei! si buidem l'advocat, afegim gambes, salmó, musclos, enciam i salsa rosa, i tornam omplir, per ous ha de sobrar material!". Doncs esteu d'enhorabona! Ara ja podeu afirmar que sou la mar de llestos i provar la vostra obra d'art.



BASE DE XOCOLATA

Per fer aquesta base, només necessiteu 250 grams de xocolata per a postres (70 % de cacau aprox.), 4 vermells d'ou, 70 grams de mantega, 1 tassó de llet i sucre al gust (1 cullarada aprox. per cada vermell d'ou).

Per una banda, feu una barreja amb els vermells d'ou i el sucre i la deixeu apartada. Per altra banda, a una olla antiadherent, es fica a foc molt lent, la xocolata, la mantega i el tassó de llet, i es va removent fins que quedi una mescla homogènia.

Una vegada s'hagi mesclat tot bé, s'apaga el foc, i s'afegeixen els vermells d'ou amb el sucre (ojo, si, i només si l'olla ja és fora del foc).

Apa, ja teniu una base de xocolata per preparar mousse, pudding (com veurem unes línies més avall), fer una fondue, o utilitzar eròticament. Feis el favor d'almenys fer la recepta bé. El que feu després d'haverla fet, ens la rota a tots.

PUDDING DE XOCOLATA I AVELLANES

Ara veurem una de les maneres de fer servir la base de xocolata.

Per a aquesta recepta, el que necessiteu és la base de xocolata abans esmentada, 3 cruasans del dia anterior, 150 grams de sucre, 800 mililitres de llet, 5 ous sencers, un grapat d'avellanes, la pell ratllada d'una taronja i canyella molta.

Procediment senzillíssim. Es posa la llet a ebullició en una olla, i una vegada calenta, s'afegeix la base de xocolata i movem tot ben bé fins que quedi algo així com homogeni. Cuan estigui a punt, es fica la pell de la taronja ratllada, canyella en pols al gust, i les avellanes (si es volen a trossets i no senceres). Es passa tot per la batidora.

Apart, feim un caramel amb sucre i una paella (o directament ho compreu) i forram amb el caramel la base del motlle. Hi posem els tres cruasans a trossets i tiram damunt la mescla que hem batut. Es fica tot "al baño maría" dins el forn precalentat a 200-220 graus, i el pudding estarà fet quan punxem amb un palillo la part del mig del pudding i aquest palillo surti net.

Aclaració: Per fer alguna cosa "al baño maría" l'aigua ha de passar la meitat del motlle, així ens assegurem que no es formin bosses d'aire dins el pudding (o el que estem fent en aquell moment).

Esper que us hagin agradat les receptes tant com a mi comentar-les al programa. Fins a la propera trobada! Bon apetit!

No hay comentarios: