martes, 8 de abril de 2008

Cuina 1: Base per a sopes i cremes, peix a la sal i macarrons a la gitana.

Primer de tot, vull demanar perdó perquè no em vaig adonar de lo curts que es passen 15 minuts, i me'n vaig enrollar massa amb les receptes.

En aquesta pàgina aniré publicant les receptes que vagin sortint als programes als qui vagi, i mitjançant els comentaris, que periòdicament jo aniré mirant, podeu suggerir variacions de les meves receptes, opinar sobre elles i també demanar receptes que voleu que les expliqui amb més detall al programa.

BASE PER A SOPES I CREMES

La base per gairebé la majoria de cremes i sopes és el pollastre, la patata i un poquet de ceba. Aquí en els escrits, procuraré ser més precís amb les mesures.

Per prepara qualsevol crema/sopa el que heu de fer el primer de tot és ficar una ceba a 4 trossos, dues patates a 4 trossos també cadascuna i una cuixa de pollastre a una olla, amb 4-5 dits d'aigua. I a continuació es segueixen les següents receptes:

Per a sopa de pollastre:

A la base anterior se li afageixen una o dues pastanagues a dos trossos cadascuna, api i porro al gust a trossos, 1 tomàtiga a la meitat, un fil generós d'oli d'oliva i un ós de porc, per donar-li sabor. Es deixa bullir durant tres hores aproximadament a foc molt lent, i tastam. Corregim de sal, i ja tenim un brou per a bullir fideus i poder menjar calent, per molt poc diners.

Per a crema de carabassa:

A la base esmentada, se li afageixen pastanagues i carabassa al gust. Es deixa bullir tot fins que els ingredients són tous, i una vegada retirat del foc, es passa per la batidora. Una vegada tengueu la crema ja feta, es pot ficar un pèl de nata per cuinar líquida, i també un bon raig d'oli d'oliva (al final, ja que dóna més sabor). Es tasta i rectifica de sal i pebre, i a menjar! (Per a qualsevol crema, per exemple de xampinyons/bolets o carabassó, es substitueix la carabassa per l'ingredient del qual voleu fer la crema).

PEIX A LA SAL

Per preparar el peix, només necessitam qualsevol varietat de peix blanc (una peça sencera per persona, sense ventre però amb escames), bastanta sal gruixuda, llimona i herbes aromàtiques.

L'elaboració és senzilla: s'agafa el peix, i per l'obertura del ventre es fica un tall de llimona i les herbes aromàtiques. Una vegada fet això, es posa una base de sal gruixuda a una safata apta pel forn, es posa el peix adamunt, i es tapa completament amb més sal gruixuda. S'esquitxen unes gotes d'aigua per damunt la sal (sense passar-se) i es fica al forn durant 20-25 minuts, a uns 200-220 graus de temperatura.

Una vegada tret la safata, es lleva la capa superior de sal i es menja el peix SENSE PELL. Recordeu que la pell ha de portar escames, i no són gaire agradables de menjar.

MACARRONS A LA GITANA

Doncs per aquesta recepta necessitam un paquet de salsitxes frankfurt (45 cèntims*), un pot de tomàquet (60 cèntims*) i un paquet de pasta (no supera els 90 cèntims*). Es bull la pasta, i a una paella es sofregeixen les salsitxes amb oli, es posa el tomàquet fregit i s'afageix la pasta ja bullida. Si compres un pot gran de tomàquet, fins i tot pots tenir menjar per a 4 persones amb 2 €.

Espero que us hagi agradat. Tot un plaer col.laborar en aquest programa. Fins a la propera trobada! Bon apetit!

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Xavi, guapo, no demanis disculpes nano. Al proper programa ja demostraràs que ets l'amo i callaràs al parell de presentadors de pacotilla aquests! Ànims!

Anónimo dijo...

Tot un amo com déu mana!!

Quina cuina tiu... la posarem en pràctica (sobretot els macarrons a la gitana)

salu2,
Destri